Dotazy

dotazy-rawProč jsou suroviny tepelně upravovány jen do 42°C?

Při vyšší teplotě se v surovinách ničí živé enzymy a vitamíny. Při vaření, pečení, grilování či opékání, a to obzvláště při tom dlouhodobém, se zahubí naprostá většina živých, aktivních složek, které pomáhají tělu přijímat novou energii. 

Proč jsou z jídelníčku vyřazené masné výrobky?dotazy-nomeat

Lidský organismus není uzpůsoben k trávení masných produktů. Maso je příliš těžké a do těla dodává velké množství škodlivin. Náš organismus nebyl primárně určen k tomu, aby se živil masem. Do říše všežravců jsme se dosadili sami, příroda pro nás plánovala čistě býložravý život. Masné výrobky připravené za syrova by, krom jiného, byly prakticky nepoživatelné.

Mám maso rád, dokáže mi jeho chuť RAW strava nějak nahradit?

Určitě. Základem dobrého kuchaře je správné koření. Hledání chuti. Samotné maso by vám příliš nechutnalo. Teprve jeho úpravou a velmi štědrým dochucením se z něho stává požitek pro jazyk. RAW kuchyně nabízí velké množství alternativ. Stačí se podívat do našeho jídelního lístku. Nabízíme karbanátky, lasaně a spoustu dalšího. To vše samozřejmě bez masa. Ochutnejte a uvidíte, že máme co nabídnout.

Nabízí RAW strava všechny důležité prvky pro plnohodnotný jídelníček? Co proteiny a tuky? 

dotazy-chiaI tady si ví RAW strava rady. K dispozici jsou tak zvané zelenolisté zeleniny, která zajistí dostatečný přísun proteinů. A co víc, proteiny zelenolisté zeleniny jsou pro tělo mnohem snadněji využitelné, nežli proteiny z živočišné výroby. I rostlinná říše nabízí velké množství pro tělo prospěšných tuků. Jsou plodiny, které dovolují zpracování na olej za studena. Nejznámější je panenský olivový olej, konopná semínka, slunečnicová, lněná, ořechy, sezam a mnoho dalších. Rostlinné tuky jsou pro tělo opět daleko jednodušeji využitelné a tedy i přínosné.

Chci zcela přejít na RAW stravování. Je to bezpečné?

U přechodu na RAW stravování je potřeba ozbrojit se trpělivostí. Přechod ze dne na den nedoporučujeme, protože po čase se začne tělo detoxikovat, což může způsobovat mírné, ale nepříjemně intenzivní zdravotní problémy. Proto je potřeba odvykat „běžné“ stravě postupně.

Nenašli jste odpověď na Váš dotaz?

Chcete vědet víc ? Zeptejte se nás......     info@bistrawveg.cz , mobil: 739 000 739  

Nákupní košík

V košíku nemáte žádné položky.

Pokračovat v nákupu